onsdag 26 september 2012

Den ovillige fundementalisten

Den ovillige fundementalisten



Jag har läst boken den ovillige fundementalisten skriven av Mohsin Hamid. Boken är som två berättelser den ena om Changez som är lite längre och den andra om Changez som sitter och berättar sin historia för en Amerikan på ett café. Jag har aldrig läst en bok som denna innan och den var riktigt bra. Jag gillar att det var två berättelser och det blev aldrig rörigt utan författaren växlade från den ena till den andra på ett jätte bra sätt.



Ett mönster som diskuterades var övergångarna. Varje kapitel börjar och slutar med att dem sitter vid cafét men där emellan handlar det mest om Changez liv. Boken är ju också lite annorlunda för att det är bara en person som för samtalet. Övergångan och att det är två berättelser gör boken mycket intressant och rolig att läsa ibland blir det som pauser när den ena längre berättelsen staannar upp. Jag har läst böcker förut som handlade om flera olika männnniskor samtidigt men dem har oftast varit röriga och svåra att förstå, men i den härboken var det enkelt och tydligt och det var det som var så bra.



En annan sak som hittades var namnen huvudkaraktärens namn var Changez som det engelska ordet changes som betyder förändringar. Tar man bort Am från Amerika så får men Erika. Man kan se det som att huvudkaraktären Changez vill förändra den han älskar Erica och landet Amerika. Erica och Amerika skulle kunna vara samma sak.



//Rebecka Mannila

1 kommentar:

  1. Det där med hur man berättar en historia... ibland blir många tidshopp och förskjutningar snårigt, och ibland fungerar det enkelt. Skicklig författare som får oss att följa de olika berättelserna utan att det blir rörigt!

    SvaraRadera